Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2018 20:20 - © Стен Хедон Леон, 2010г., ЛЕОНИКА I, Еон I
Автор: sleon Категория: Изкуство   
Прочетен: 727 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.01.2020 13:21


imageС т е н   Л е о н
Л Е О Н И К А
V Б ъ л г а р с к и а в т о р V

© Стен Хедон Леон, 2010г.


Л Е О Н И К А


архангелски завет
българска литература, философия
духовна фантастика, първо издание

Редактор: Снежана Стойчева, писател
© Художник-редактор: м. б. н. Кирил Кирилов, 2012г.
© Фотографи: Съни Силкуокър, Кирил Цветанов, 2008г.
© Дизайн и предпечат: (осъществени от автора, 2018г.)

 
V Leoniel Arts V®  ®
    създадено в България ®
в лето Господне
ММX - ММXVIII



Произведение с пореден № 9
Печат и подвързия:                                   ISBN
 
С Ъ Д Ъ Р Ж А Н И Е

∙ КНИГИ НА ЛЕОНИКА ∙

∙ ПЪРВИ АРХАНГЕЛСКИ ЗАВЕТ ∙
1. ЕОН I …………………………………………………………5

2. ЕОН II ……………………………………………………….12

3. ЕОН III ………………………………………………………20

4. ЕОН IV ……………………………………………………..27

5. ЕОН V ………………………………………………………31

6. ЕОН VI ……………………………………………………..37

7. ЕОН VII …………………………………………………….44

8. ЕОН VIII ……………………………………………………50

9. ЕОН IX …………………………………………………….56

∙ ВТОРИ АРХАНГЕЛСКИ ЗАВЕТ ∙
1. ЕОН I ………………………………………………………64

2. ЕОН II ………………………………………………………71

3 ЕОН III ……………………………………………………..77

4. ЕОН IV ……………………………………………………..1

5. ЕОН V ………………………………………………………1

6. ЕОН VI ……………………………………………………..1

7. ЕОН VII …………………………………………………….1

8. ЕОН VIII ……………………………………………………1

9. ЕОН IX …………………………………………………….1

10. РЕЧНИК …………………………………………………..1

11. ТВОРЧЕСКИ ЛЕТОПИС …………………………………..1


СТЕН ЛЕОН                       ЛЕОНИКА I                           Еон I 

Днес в утринта на Илинден - 20 юли, през лето 2010-то, аз, посветен на Словото писар, Стен Леон, в етера именуван Леониел, кръстен Кирил от родителите си,

2. а в райското царство наречен Зариел* - земен архинастоятел* на ангелите на Слънцето, стоя изправен върху топлия пясък, в подножието на дивна гора;

3. И в уединение се моля на моя Създател, а пред мен е морето... Нейде отляво се намира остров “Св. Тома”, далече надясно - устието на река Ропотамо1;

4. И като Го хвалех за всичките Му велики подвизи от началото до края на земния свят; Както и за сътвореното в тази вселена за цялото време на вечността;

5. На днешния, 33-ти ден от моето пребиваване на това диво, изцелително, свято място - далече от градските грижи, шум и суета, ето, че се случи чудо:

6. Свят Дух се спусна над мен, докосна ме по върха на темето и ме обгърна като плащаница, която беше, като че изтъкана от пречиста, белоснежна светлина;

7. И благослови ме Всемогъщия с проникновено ангелско зрение и с премъдростта на райските архангели; Дари ме с прекрасни мисли и с изящни чувства,

8. които се настаниха в сърцето ми, изпълниха цялата ми душа, въздигнаха духа ми високо и се разпростряха навред из явните и тайни кътчета на целия свят.

9. Спонтанно паднах на колене, събрах дланите на ръцете си пред гърдите, наведох глава, затворих очи, вдишах дълбоко и започнах смирено да се моля:

10. – О, Създателю всеблаг, чуй молитвата ми! Направи така, че да ми се отвори вратата към вселената; И въздигни духа ми като лъч, право към Източника!

11. И по него изпрати славните райски ангели да се спуснат из небосвода при мен, сега, тук на това свято място, което Си ми предоставил за лятна обител.

12. Нека, по моя молба, те да бъдат насочени през огромния космически ефир към Слънцето, да преминат като сноп негови лъчи през облаците на небето!

13. Нека да играят в блясъците по гребените на вълните, докато най-сетне стъпят на брега! Нека да дойдат при мен по пясъка и да ме наобиколят околовръст!

14. И един подир друг да ме озаряват със светозарната си мъдрост, която е само малка частица от всеобщото всемирно Съзнание около Твоя Ум! Оум.

15. После отворих очи и ето: Видях сноп слънчеви лъчи нежно да проникват през буреносните валма на облаците. Блясъците им заиграха весело по вълните,

16. постепенно ме приближиха и ето, най-накрая излязоха от морето; И през пяната стъпиха пред мене на крайбрежната ивица искрящ, мокър пясък.

17. Скоро почувствах могъщо, но благожелателно присъствие да застава зад гърба ми. Станах бавно, изправих снага и глава, вдигнах лице право нагоре…..

18. И тогава….. без ни най-малка намеса от моя страна, във вътрешното ми око полека-лека се появи, уплътни, избистри един прекрасен, лъчезарен образ:

19. Беше красив, висок и снажен гигант. Гледаше ме добродушно отгоре, а от очите му струеше светлина. Около божествената му глава грееше слънчев ореол.

20. Беше облечен в цял бронен нагръдник, подобен на римски, като че ли излят от чисто злато. Ален плащ се спускаше от раменете чак до глезените му.

21. Нозете му бяха в ювелирни сандали с връзки, преплетени до средата на пищялите. Коленете бяха без брони, а крилете му си почиваха, прибрани зад гърба...

22. И ето, че душевното ми ухо се отвори; И свише ми беше позволено да чувам всичко, което светият архангел Михаил, благоволяваше да ми каже;

23. А на ръцете ми се даде власт да записват възвишените му премъдри Слова, точно, ясно, с непозната до този миг лекота, която ме изпълни цял, щом рече:

24. – О, блажени люде, облечени в надежда, които сте застанали мълчаливи в подножието на стълбата на Ума и умолително сте протегнали ръце към ефира…

25. О, вие, благородни по душа и богати на Дух, сведете чела! Прочетете, какво е записано тук! Почувствайте ме в сърцето си и в разума си ме приемете!

26. Чуйте гласът на архангела, който сега е положил лъчистият си, златен венец - короната на Слънцето, в умелата десница на просветения писател Стен Леон;

27. И чрез записаното от него в тази свята Книга, научете се на премъдрост, любов и разбиране, по пътя към Свръхсъзнанието, за благодатен живот в тоя свят„

28. Ето, тук са вложени светите Слова на праведния архангел Михаил, които са отправени от гората над морския бряг, срещу острова на змиите, за избраните.

29. Ето, че на вашето чакане идва края и жаждата ви скоро ще бъде утолена. Чуйте Словото ми, зрящи, запишете го с лъч светлина  в  Книгата  на сърцето си!

30. Думите на всепобедителната святост днес достигат онези, които са избрани от всевишния промисъл, който е във всичко -есенция, вездесъща навсякъде;

31. Който е видим от душите на интелигентните и прозорливите,  онези просветени хора, които са избрали самички да изследват множество уж свещени писания,

32. за да отсеят из полето от плевели сладките зрънца на вечното Слово, защото само те ще прозрат през страниците на живота си върховния замисъл;

33. И свише ще им се позволи да погледнат в Книгата на живота, която е и Книга на вечността, и да преминат през цялото време на съществувание на всемира;

34. И ще получат познания за Разума, който е от началото на сътворението и присъства във всеки момент из безпределните простори на цялата вселена.

35. Сега ме четете и слушате с върховното благоразположение на нашия всеобщ Създател, таен Наблюдател и Придружител във въплъщенията на всяко нещо.

36. Погледнеш ли в Източника на живота, Той ще те заслепи като светкавица. Чуеш ли Го - ще те оглуши и тътенът Му ще те разтърси като силен гръм;

37. Но усетиш ли Го с душата си - всичко вътре в теб ще заблести и целият ще засияеш от най-чистото щастие, което въобще си чувствал някога!

38. Целта на Източника е да те оживява, възстановява и пази. Ако попаднеш в затруднение, да те направлява към решение; Ако си в болест, да те изцелява;

39. Ако страдаш, да те утешава; Ако си в голяма радост, да те извисява; Ако си в гняв, да те успокоява; Ако си в бездната на смъртта, да те възкресява…..

40. Фокусирай се в мозъчното си око и виж центъра си! Нито ще пролееш сълза, нито капка кръв; Нито ще ти падне косъм, нито ще ти се случи нещо лошо,

41. защото там е Източника на живота….. Само на Ума е присъщо да вдъхва Своето дихание във всичко и да вменява виталност в собствените Си творения.

42. Ето, една епоха сменя друга и ерата на студенината плавно се прелива във времена на свежа въздушна прохлада; И настъпва събуждане и растеж.

43. Тъй както зимата неусетно се обръща в благодатна пролет - така постепенно настъпват измененията във времената на всяка следваща епоха;

44. И всичко, що доскоро е било сняг, лед и мраз се стопява, и претворява в капки, в роса и в облачна пара, която ветровете разнасят навред по Земята.

45. За да вникнеш в това не ти е нужна голяма мъдрост или да навлизаш в дълбокомислие. Нито в почуда ще изпаднеш, нито много ще затрудниш разума си.

46. Дори да имаш някакви мъчни въпроси, решенията им сами ще ти се открият, ако в мълчание наблюдаваш какво се случва естествено в природата наоколо.

47. Отговорите са вложени в обикновените неща и това, което се повтаря всяка година е същото, което предопределя промените през всички времена.

48. То направлява епохите през цялата кръгообразна същина на времето и пространството - вечно, закономерно, в прецизна хармония и с постоянен ритъм.

49. Нищо, което е в голямото не е по-горе по важност от това, що е в малкото. Нито Създателя отдава различно значение на това, което е по-близо до Ума,

50. пред другото, което според невежите Му е далечно. Етерът е еднакво представен, както в микроскопичното, така и в грандиозното. Той е навсякъде.

51. От еднакво значение за Ума е, както благосъстоянието на всеки един малък атом, така и всеобщия ред и благоденствие на цялата необятна вселена.

52. Външното е образ и подобие на вътрешното. Всяко правило в невидимите с просто око малки светове е символ и иносказание за нещата в по-големия свят.

53. За Вечния взаимодействията на молекулите в капка вода са еднакво важни и сравними с тия велики взаимоотношения между галактиките сред вселената.

54. Всичко е живо. Всяко нещо има заложени възможности за развитие и растеж от съвсем малко в друго - неизмеримо по сложност много по-голямо.

55. Така от няколко атома може да израсне монолитен кристал. От неголямо семе, да изникне снажно дърво. От една телесна клетка - цял дишащ организъм.

56. Няма нищо тайно в големия свят на сътворението, което да не може да бъде обяснено с повече от три прости истини в невидимия свят на атомите.

57. Нито нещо тайнствено е скрито в сложните наглед неща. Нито е разумно да се придава загадъчност на реалните факти, явления, понятия и закони.

58. Вдигни поглед нагоре, високо над хоризонта! Изследвай с очи  широкия небосвод над теб и наблюдавай как се изменя през различните сезони на годината.

59. Постепенно ще проумееш, че небето е неизменно, но по един разнообразен начин и в същото време на Земята всичко се случва като за първи път.

60. Това е ясно на всеки и даже неукият рибар, ако го попиташ, ще ти разкаже как вълните се разбиват на пяна в брега с различни гласове и сила,

61. защото за всяка вълна това действие се случва за първи път в нейното съществувание и тя го прави с всичко, което й е възможно и й е дадено свише.

62. Битието в надрасналите земната цивилизация светове е подобно, каквото е и на Земята, но по един по-своеобразен, по-развит и величествен начин.

63. Всевишния е тъй всеобхватен в Своето естество, че вечната Му премъдрост е вездесъща и низпостлана по цялата стълба, устремена към центъра на Ума.

64. Винаги, когато попаднеш в затруднение или недоумяваш за нещо, поучи се от природата! Постарай се да правиш всичко като за първи и последен път!

65. Тогава върховната благодат ще те съпътства. Ще живееш по свободната си воля и опитът на природата ще ти дава познания, които са ти нужни в момента.

66. Ето, тук е най-славната заповед на битието, що е обща за цялото сътворение: – Живей във всеки миг като за първи и като за последен път! Оум.

67. Подир тези прекрасни Слова на всепобедителния архангел Михаил, аз коленичих пред нозете му, погледнах гората и се поклоних до подножието му;

68. И започнах напевно да го славословя за всичките му велики подвизи; И от душа да го възхвалявам за неговата всеотдайност към света, така:

69. – О, пресвети архангеле, представителю и вестителю на святото Слово; Предводителю на звездното братство от ангели в настоящата епоха на времето;

70. Да се тачи и почита твоята премъдрост от самото начало на света, чак до свършека на съществуванията, сътворени от Ума на Всемогъщия! Оум.

 

*Вж. РЕЧНИК. Отнася се за всички думи в текста маркирани с астерикс (*). Б. а.

1Черноморският бряг в областта на Аркутино - земя с благодатна и чудотворна природа от източните предели на България. Б. худ.-ред.

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sleon
Категория: Изкуство
Прочетен: 308212
Постинги: 89
Коментари: 110
Гласове: 518