Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на sleon
Име:
Sten Leon

Възраст:
43

Пол:
мъж

Град:
Пазарджик

Професия:
писател, художник, фотограф... и още нещо, нещо с крила!

Интереси:
Разнообразието е солта на живота! Търсете и ще намерите. Чукайте и ще ви се отвори.

Статистика
Популярни постинги:
6

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
3

Блогъри добавили в любими:
12

Блог вълни:
4
Последни постинги
Тук съм преди милиард и 200 милиона години, когато, там, където днес е астероидният пояс, съществуваше планетата Фаетон. Имахме прекрасен свят, всички останали развити цивилизации в Галактиката ни наричаха Синове на Слънцето.
Тогава бях много висок, около 24 м. Тялото ми имаше способността да пътува в космическото пространство без никакви устройства, скафандри, совалки, ракети или звездолети. Изградено от слънчева плазма. На практика от днешна гледна точка бях нещо като разумна форма на светлина.
Планетата ни имаше 36 спътника. Най-големият от тях беше Марс, следващият по размер беше Луната... Най-големите астероиди, които са в момента и имат овална форма, също бяха наши спътници. Церера, Палада, Юнона и Веста, например.
Нашата цивилизация е най-древна в Галактиката, известна е като Създателите.
Ние бяхме великите Строители. Оставихме портали из цялата Слънчева система и чрез тях се придвижваме, където си пожелаем, само със силата на концентрирана мисъл. Най-развитите ни днешни цивилизации са на Вега и галактическата федерация на Плеядите. Имаме портали във всички близки и далечни звездни системи с обитаеми планети. Понятието обитаем за вас е доста по-ограничен от нашите познания. Вие, разбира се, никога не сте общували с разумни кристали и няма как да знаете, че те също могат да разсъждават, да се влюбват и размножават, но много по-бавно от органичните обитатели на Земята. Нашите предци, могъщи като богове, бяха колонизирали Фаетон преди 3 милиарда г. Ние също бяхме могъщи, но не колкото тях. Това е така, защото Вселената се намира в низходящ пулс. Това е обратното на еволюция. От висши и блестящи като слънца, ставаме по нисши. Например като планети, биологични същества, подземни кристали, земноядрена плазма...
Деволюцията ни ще продължи до най-ниската точка. Там е абсолютен покой. После тръгваме обратно, нагоре, да еволюираме и така до следващата, най-висока точка на вечен покой.
Тогава живеехме милиарди години. Знам, че такъв период от време е много трудно да си го представите. Неотдавна, по тези измерения, планетата Фаетон беше унищожена от войнствена раса влечугоподобни, заселници от системата Драко. Те бяха колонизирали с наше разрешение, най-големия ни спътник (по силата на галактическа спогодба, която ние самите бяхме създали много, много отдавна).
Когато започна войната, веднага бях произведен във върховен чин и под командването ми беше поставен най-големия звездолет "Небесно знамение". Успях да събера всичките си подчинени и да излетя с тях, точно преди рептилианците да взривят нашата мила планета... Голямо парче от нея удари и техния прекрасен Марс. До днес си личи огромната диря на марсианския, гигантски каньон Маринър. Изпари океаните му. Отпрати го почти безжизнен към днешната му орбита. Ние пренесохме Луната на мястото, където е днес, за да стабилизира орбитата на Земята. На практиката влечугуте се самоунищожиха. Оцелелите от тях 12 хиляди, потърсиха убежище на Земята, представиха се за нас, казаха, че са "падналите ангели".
В началото им беше много трудно със земната гравитация. Техните учени смесиха гените си с местни маймуноподобни и така се появиха човеците. Преди да постигнат този успех, опитваха да внедрят генома си в хромозомите на почти всички земни животни. Така се появиха зли морски чудовища, ужасни четириноги зверове и крилати змии.
Те смесиха гените си и с атлантите. Така се появиха митичните исполини, еднооки циклопи, великани людоеди. После превзеха отвътре цивилизацията на Атлантида и я унищожиха. Няколко оцелели потомци на истински атланти се опитаха да им отвърнат и така разлюляха земната ос, че техният тучен континент се озова на южния полюс и потъна под дебел свой лед. Те създадоха и развиха цивилизации в Южна Америка, в Африка и Азия, управлявани от техни смесени с човеци потомци, полубогове, нефелими, хора с продълговати черепи. Техни пирамиди и до днес могат да се видят, но оцелелите марсиански дракони, навсякъде внедриха свои демонични представители. Тяхната цел беше да подриват всичко хубаво и благородно в следващите хилядолетия... Те заробиха човеците, които бяха техни подобия, но с много по-ограничени умствени способности.
Съветът на мъдреците на Създателите, който заседава на моя кораб, остави трима наши висши Наблюдатели, които да бдят и да внимават повече да не се повтаря унищожаването, на която и да е планета в Слънчевата система. Всички останали отлетяхме през великия портал на Слънцето към други прекрасни светове в съседния ръкав на нашата Галактика - Млечния път. Живял съм в 12-те зодиакални съзвездия, които са ви известни днес. Там е пълно със светове, които са като прекрасни градини. Нещо като представите ви за Рая - планети, развиващи се в красота и любов.
Преди 33 000 г. при мен пристигна единия от тримата Наблюдатели и ме покани да дойда, да поживея около нашето Слънце.
Оттогава съм живял в какви ли не земни персонажи. Няколко пъти успявах да спася живота на Земята. В случаите, когато не успявах, връщах времето назад и проигравах съответното ниво-живот, докато спечеля. Последната ми велика победа е подробна описана в първият ми научно-фантастичен роман "Космическо нашествие"...image
Категория: Изкуство
Прочетен: 425 Коментари: 0 Гласове: 4
image
  Решението в един дом да има котка се взема лесно. Това е една чудесна идея, защото няма нищо по-приятно от това на вратата да Ви чака гальовно и мъкращо, пухкаво животинче, което с радост да Ви посреща при завръщане у дома. Въпросът, който изисква известен размисъл е от какъв пол да бъде домашният любимец? Котките без значение дали са мъжки или женски, са много добри приятели. Реално, никой пол не е по-добър от другия, освен ако не го отнесете към своя собствен. Според научни изследвания в областта на психологията на пола, котките се държат различно с мъжете и жените в семейството. Това поведение, разбира се, се дължи на техния собствен пол. Научният извод е, че за всеки мъж, женското котенце, когато се превърне в голяма пухкава котката ще се държи с него като истинска съблазнителка. Тя влюбено ще го гледа в очите във Ваше присъствие, ще му мяука музикално, докато му се умилква изящно с ентусиазъм и елегантност. Ще му мърка захласнато и ще се гали в него с извиваща се опашка. Сутрин ще се пъха под завивките, за да го събуди с близване по бузата и ще се търкаля като луда в краката му, когато е разгонена. Женската котката по природа винаги ще се стреми да спечели сърцето на мъжа в семейството и може напълно да се дистанцира от жената, въпреки че най-вероятно тя ще се грижи за тази малка нахалница, ще я храни и ще й почиства тоалетната. Да, наистина звучи несправедливо спрямо жените, но такива са природните закони за половата конкуренция! Имайте пред вид, че ако сте жена е винаги е за предпочитане да си вземете сладко котенце-момче, което ще си възпитавате от малък и в последствие ще израсте като Ваш всеотдаен котарак. 85% процента от собственичките на котки по света ще Ви кажат, че котараците им са по-гальовни, по-спокойни и по-мъркащи. Пухкавият мачо ще бъде галантен, ласкав и нежен с Вас, ще мърка на коленете Ви, ще Ви се гали с муцунка при всеки удобен момент, ще Ви прегръща и даже масажира с лапи, ще ви следва неотлъчно… точно като в израза: “Котарак след мен!” и въобще котараците винаги с удоволствие ще Ви демонстрират предпочитанието си към Вас като към жена, докато мъжа в семейството Ви най-вероятно ще бъде избягван, игнориран, търпян с известна неприязън и третиран като някакъв досадник. Независимо от пола отглеждането на коте е сравнително лесна задача. Всичко се свеждат до хранене, по-старателно ресане през пролетта и есента, когато периодично се сменя козината. Наслаждавайте се на радостите, които котето Ви носи и се грижете добре за него като го обграждате с внимание и обич! Правило: При първоначалния избор на коте, помнете да вземете коте от противоположния на Вашия пол, така то ще Ви допълва и ще Ви предпочита като компания като порасне! Създател: проф. б. н. Стен Леон, 23. 04. 2021 г.
Категория: Хоби
Прочетен: 780 Коментари: 1 Гласове: 5
image

(научно изследване)

 

Котките са представители на разред Хищниците (Carnivora), обединяващ над 260 вида плацентни бозайници с голямо разнообразие на форми и размери, физическа структура и начин на живот. Техните организми са се приспособявали милиони години към хранене със сурово месо. Стомасите им не са еволюирали да храносмилат растения (соя, пшеница, ориз, царевица, картофи и др.), които са 66% от състава на гранулираната храна за домашни любимци.

При проведени от нас лабораторни анализи на различни марки гранули и паучове, установихме, че специализираните храни по магазините съдържат безполезни, умерено вредни и силно отровни вещества. Такива са различни консерванти, пристрастяващи съставки, плесени и др., които постепенно правят котките хиперактивни, депресирани, дебели… а накрая ги разболяват и убиват.

Питали ли сте се защо са толкова високи цените за тези луксозни храни за домашни любимци, предлагани масово в дребни пластмасови и алуминиеви опаковки?

Простото обяснение е, че вредните добавки са скъпи (произвеждат се в химически заводи с голям разход на суровини и електроенергия) и тяхната стойност се включва към крайната сума, която вие трябва да заплатите.

Съхраняването на храната в пластмаса и особено в алуминий я оскъпява допълнително, като при това я прави негодна за консумация.

Алуминият в микроскопични количества влияе много зле на нервната система (води до затъпяване), а пък пластмасата е източник на стероидни съединения, които са отговорни за хормонални смущения, дисбаланс и агресивно поведение, както при женските така и при мъжките индивиди.

В интерес на истината котките в природата макар и рядко консумират някои растения, особено когато имат храносмилателен проблем. Растенията са необходими на котешкия организъм за набавяне на лекове, фибри, витамини и микроелементи, но приема им за 1 денонощие е едва около 3% от цялото количество храна.

Принципът на правилно хранене на котките е да им се дават нещата, които дивите им роднини ядат в природата. На базата на това еволюционно разбиране като професионален биолог препоръчвам да храните своя любимец с естествени протеини - месо смляно на кайма, което е замразено на еднодневни порции в хладилна камера (фризер). Замразяването е необходимо като предпазна мярка, за да се унищожат евентуални яйца на паразити в месото.

Защо най-добрата храна за котките е суровото месото от сърца?

Тъй като сърцето почти няма мазнини и съдържа двата вида мускулна тъкан - гладка и напречно набраздена. То е най-тренираният мускул във всяко гръбначно същество, който работи непрекъснато през целия живот. Това означава, че сърцето е естествен концентрат на високоефективни вещества.

Полезно е да добавяте малки количества сварен ориз, зеленчуци и др. храни от растителен произход и никакви подправки. От време на време може да берете по няколко млади детелини и ги давайте на котката да ги пасе. Тревата, райграс и др. не е подходяща, защото има по-твърди ръбове, дразни стомаха и води до повръщане.

При експерименти с хранителни диети за седмица на сухи храни, седмица на паучове и седмица на мляно месо, установихме, че котките на първите две диети, имат ясно изразен апетит на всеки 3 часа и посещават тоалетната от 1 до 3 пъти на ден по голяма нужда.

При третата диета апетитът е изразен само сутрин и вечер, а тоалетната се посещава веднъж на 2-3 дни.

(Интересен факт е, че сибирска котка, която беше на диета от смлени сърца, ходеше само веднъж седмично по-голяма нужда. Според мен това се дължи на факта, че сибирките са природна порода. Организмът им е естествено селектиран от условията на субарктичен климат. Затова метаболизмът при тях е много по-ефективен. Този висок коефициент на усвояване на храната е приспособление за оцеляване в неблагоприятна околна среда с продължителна зима и екстремно ниски температури.)

Внимание! Веднъж дневно е задължително да се дава 1 бр. витамин, а всеки 3-4 дни е необходимо да се дава по капсула рибено масло за здрава, гъста и лъскава козина. Към рибеното масло е хубаво да се добавя счукана черупка от яйце за калций.

Седмично е препоръчително да се дава по едно сурово яйце. Най-добре да е от домашни кокошки.

Изводи: Специализираните храни за домашни любимци съдържат много нетипични хранителни вещества и затова котешкият организъм се стреми да преяде с тях, а после работи напразно на високи обороти, за да извлече малкото ползотворни вещества и накрая изхвърля огромни количества отпадъци.

При наблюдение на същите три групи за период от 2 г. резултатите са още по-красноречиви - котките на суха храна и паучове затлъстяват и страдат от бъбречни проблеми. Котките на диета от мляно месо запазват теглото си без особени изменения и са без външни или вътрешни здравни проблеми.

Моят съвет е да забравите за комерсиалните храни! Те съдържат химически обработени нискокачествени протеини, въглехидрати, гмо-култури, нишесте, изсушена кръв, изкуствени добавки и отровни вещества - консерванти, които оказват много вредно влияние върху функционирането на стомашно чревния тракт на котката.

По-голямата част от имунната система е в червата и поддържането на здрави черва означава силен организъм. Съставките на гранулираните храни с течение на времето дразнят стомашно чревния тракт и предизвикват възпаления, които от своя страна стават причина за още по-големи здравословни проблеми.

Големите производители няма да ви обяснят тази очевидна причинно-следствена връзка, защото разболяването на домашните ви любимци също е бизнес, който развива браншове като продажба на негодни за консумация от хора храни, ветеринарна фармация, хоспитализация и болнично обслужване, зоо-крематориуми и пр. Производителите на храни за домашни любимци се интересуват от печалбата и как най-изгодно да продадат токсичните отпадъци от химическите си производства. Самите те определят комерсиалната храна и полу-фабрикатите си като „висококачествени“, а нашите любимци страдат от все повече модерни болести и проблеми, за които преди дори не бяхме чували. За производителите е изгодно да ви създават проблеми, за да можете да купувате още и още от техните безполезни и отровни продукти, чиято консумация след няколко годишна употреба, предизвиква симптоми, патологични изменения и болестни състояния в организма.

Хората, които наистина обичат своите домашни любимци могат да самостоятелно да осигурят здравето на своите любимци, като им предоставят естествена и наистина качествена храна.  Качествената храна осигурява по-дълъг и изпълнен с щастие живот, а не марката и цената на модерен хранителен продукт с отвратително съдържание.

Преки ползи от храненето на домашните любимци с месо:

1. Здрава дъвкателна система. Благодарение на механичното почистване на зъбите при суровия хранителен режим, котките имат свеж и приятен дъх, бели зъби и здрави венци. Жилките в сърдечния мускул действат като естествени конци за почистване на зъбите. Те буквално остъргват натрупванията на зъбна плака и калций по емайла.

2. Здрава имунната система на организма. Суровият хранителен режим я стабилизира и укрепва. Имунната система освен, че се бори със съществуващи заболявания, предотвратява появата на нови болести. Месото е естествен източник на протеини, витамини, минерали, естествени мастни киселини и др., които помагат при оздравяването и връщането на силите в котешкия организъм.

3. Балансиран метаболизъм. Комбинирането на изцяло местна диета с редовна физическа активност дава възможност на пухкавелките да се избавят от ненужните мастни натрупвания.

4. Стабилни нива на енергия. За разлика от хората, котките извличат енергията си предимно от протеини, вместо от плодови въглехидрати. Това им позволява да ядат по-рядко и да са физически активни по-продължително време. Цялото им поведение при хранене с месо е на доволно от живота и спокойно за бъдещето си мило същество.

5. Липса на газове и по-малко количество изпражнения. Тъй като храносмилателният тракт на котката е къс и сравнително просто устроен, храненето с протеини, води до отделяне на малко количество, стегнати изпражнения. Освен това при разграждането на сурово месо не се отделя метан и др. газове.

6. По-добро състояние на кожата и козината. Качеството на козината е една от очебийните промени, които се наблюдават при продължително хранене на котките със сурово месо. Хранителен режим, при който избягвате да давате на котката несвойствени растителни гранули, обработени с изкуствени аромати, имитиращи животински продукти, отровни консерванти, химически добавки, сух кръвен протеин и вредни плесени ще осигури на вашите домашни любимци оптимални условия за растеж на прекрасна, гъста и лъскава козина.

7. В пъти по-ниска цена на суровата храна в сравнение с фабрично произведените имитации. При хранене с гранули и паучове цената е от 2 до 6 пъти по-висока. Цената на 1 кг. свински сърца е около 4 лв. За изхранване на една котка на месец са необходими 3-4 кг., т. е. около 20 лв.

Преценете сами кое е полезно за Вас и вашите любимци!

 

 

проф. биол. н. Стен Леон, 27. 03. 2021 г.


Категория: Рецепти
Прочетен: 827 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 15.04.2021 14:46
 Веднъж попитали един велик мъдрец:
- Кой титан е Бащата на древните божества Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун? Единственият Бог ли ги е създал, или Отецът, или Създателят?
- Глупости, нито един от тях! - отсякъл мъдрецът.
- Тогава кой?
- Как кой?! Писателят! Той ги е създал в представите си по негов образ и подобие.image 
автор: Стен Леон "Гръмовержеца" 10. 01. 2021 г.
Категория: Изкуство
Прочетен: 867 Коментари: 0 Гласове: 6
Последна промяна: 11.01.2021 12:00
 image  

Знаете ли коя зодия сте и в кой ден сте родени?

Българският древен календар е признат от ЮНЕСКО през 1976 г. за най-точния до астрономическия календар в света.
Състои се от 365 дни, от които 364 са календарни, а 1 е нулев. Календарните 364 дни са разпределени в 4 сезона.
Всеки сезон съдържа 91 дни, разпределени в 13 седмици. Денят след зимното слънцестоене (нулев) не се включва към никой месец или седмица. Новата година започва винаги в първи ден от седмицата (неделя) след зимното слънцестоене.
Първият ден от всеки сезон също винаги се пада в неделя.
Годината съдържа 12 месеца, които носят същите имена като годините от 12 годишния цикъл – глиган, самур, вол, барс, заек, змей, змия, кон, маймуна, овен, петел, куче.
На всеки четири години се добавя още един нулев ден – по време на лятното слънцестоене. Прибавянето на високосен ден е необходимо, за да се компенсира натрупаната разлика спрямо астрономическото време.
Всеки пет 12-годишни цикъла образуват един 60-годишен цикъл. На всеки 60 години има допълнителен ден, извън календарните дни, чрез който се компенсират натрупаните разлики във времето през изминалите години.
По политически и икономически причини, проектът за въвеждане на единен световен календар (базиран на българския) не е осъществен.

За да изчислите кога сте родени е необходимо да съберете броя дни от зимното слънцестоене на година преди вашето раждане с броя дни до рождената ви дата. След това потърсете на кой ден съответства полученото число.
image

Пример: Рожден ден 6. 6. 2001 г.
1. Проверявате в гугъл кога е било зимното слънцестоене 2000 г. Пишете: 2000 Winter Solstice.
Получавате: 21.12. 2000 г.
2. Пишете в гугъл: калкулатор за дни между две дати.
3. Изчислявате от 21.12. 2000 г. до 6. 6. 2001 г. = 167 дни.
4. Отброявате 167 дни по древния български календар.
Резултат: 15. VI. (змей)., ден петък.

Sten Leon
Категория: Новини
Прочетен: 2539 Коментари: 1 Гласове: 5
Последна промяна: 16.03.2020 12:23
Търсене

За този блог
Автор: sleon
Категория: Изкуство
Прочетен: 307803
Постинги: 89
Коментари: 110
Гласове: 518