Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2020 11:14 - ЗНАЧЕНИЕ НА ТОРСИОННИТЕ ВИХРИ
Автор: sleon Категория: Изкуство   
Прочетен: 582 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Първообразът на вселената е ментален. Действителната реалност се създава от точката на абсолютния Център на вселената, наречен “всевишен Ум”. Всевишният Ум представлява комплекс от потенциални и безкрайни на брой висши, нравствени категории и добродетелни качества, отразяващи същността на най-чистата и всепроникваща през сътворението Идея, наричана “свят Дух”. Всевишният Ум е вечен и всеобхватен, постоянен и нерушим. Проявявайки се, поражда Идеята за сътворение.
Първо се сътворява духовият свят, който представлява безпределна, ментална сфера, наречена Свръхсъзнание. То е навсякъде около абсолютната точка на всевишния Ум. От своя страна Свръхсъзнанието пресъздава от първообраза на Идеята всички вторични торсионни вихри, от които е изградена световната информационна сфера.
Първичните торсионни вихри са връзката между всевишния Ум и Свръхсъзнанието. Вторичните торсионни вихри са връзката между Свръхсъзнанието и физическия вакуум, където се съдържат 5-те елемента или 5-те състояния на материалния свят – силови полета, елементарни частици (плазма), газове, течности и твърди тела.
Основата на всичко, което се създава във видимия свят тръгва от Идеята за сътворение или светия Дух на всевишния Ум. След това Ума създава Свръхсъзнанието, което Го обвива като сфера. Свръхсъзнанието създава средата за разпространение и проявление на световната информационна сфера, а именно абсолютния физически вакуум (наричан още: квинтесенция, пети елемент, ефир, етер, нулев елемент, нютоний, оргон, чи, ки, ци, од, пси, мана, прана, виталност, аура, жизнена енергия, vis vitalis, тъмна материя, нищо, празнота…) От абсолютния физически вакуум произхождат три-измерните светове, които са потопени и плават в единният, пространствено-времеви континуум.
Материалният свят е проява на безкрайните благотворни качества на Духа. Той е всепроникващата духовна Идея на вселенския Разум и съзнанията, които не проявяват в някаква степен висши добродетели, съществуват за ограничен период време, преди да бъдат асимилирани обратно в Свръхсъзнанието.
Всяка проява на добри качествата от разумните създания се отразява моментално в целия духовен свят на Свръхсъзнанието. От там светия Дух отнася добрата новина до абсолютния Ум, Който излъчва своята радост и блаженството от Центъра си през всички ментални сфери чак до три-измерните светове. Ето как благоразумните влияят на сътворението.
Всевишният Ум е първопричината за раждане на вселената. Идеята за сътворение е следствие, което става причина за сътворение на Свръхсъзнанието. Негово следствие е повторение на Идеята за сътворение, която е причина за сътворение на вакуума. От него възниква информационната сфера, която е причина за битие в три измерения.
Материалният свят (Космосът) се ражда, за да съществува определено време и след това отново се разтваря в небитието. Когато всичко съществуващо се е разтворило във вакуума, остава само Свръхсъзнанието. Ето в такава причинно-следствена връзка вселената възкръсва отново и отново за следващо съществувание. Тя е периодична в своето непрестанното появяване и изчезване, а редуващите се цикли на битие и небитие са вечни.
Създателя, чиято обвивка е Свръхсъзнание, е Начало на всички начала, Център на всичко, Основа на творението. Неговото единство никога не намалява, не се разрушава и не може да бъде променяно. Създателя съществува през всички времена и на всяко място. Ума живее, като създава Идеята за сътворение. Той е Душата на всички души.
Преди възникването на вселената нейната цялост се съдържа във всевишния Ум и тя съществува като Идея. Идеята е всичко, което в следващия процес на изграждане преминава в обективния живот. Всички образи, като плодове на отминали вселени, служат за посев на бъдещите.
Вселената се състои от висши вибрации на Ума, които протичат към обграждащата Го сфера Свръхсъзнание, което вибрира в по-ниски честоти. Обикновените съзнания се отделят от него. Честотите им намаляват още, когато преминават във физическия вакуум и според условията на живот те буквално се обличат в 4-те основни форми на материя, от която се развива физическо им тяло. Животът променя съзнанието и то се запазва за бъдещо съществуване под формата на нови способности за творчество в резултат от опита, през който е преминало. Въпреки, че Свръхсъзнанието е на по-висше ниво, неговите честоти могат да бъдат приети от съзнанията на разумните същества, понеже то е между временното и вечното и в него се съдържа цялото многообразие на живота, съществуващ всеки миг в цялата вселена. Връзката със Свръхсъзнанието се осъществява от торсионен вихър, който се завъртат от центъра на съзнанието при определени медитативни, извисяващи духовни или близки до физическа смърт състояния.
Значението на торсионните вихри се състои в тяхната свързваща роля. Те осъществяват връзка и комуникация между по-ниско и по-високо честотните сфери, които обграждат всевишния Ум.

Стен Леон, 6.2.2020г.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sleon
Категория: Изкуство
Прочетен: 306936
Постинги: 89
Коментари: 110
Гласове: 518