Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
АНГЕЛСКО ВЪЛШЕБСТВО - ЩАСТИЕ НА ПРАКТИКА
Автор: sleon Категория: Изкуство
Прочетен: 306853 Постинги: 89 Коментари: 110
Постинги в блога от 28.01.2018 г.

image"- Приятели и братя мои, не ми остава много време да съм сред вас. Бих искал да се усамотя и да се помоля на нашия Небесен Отец, да ни даде нужната в този час сила, за да следваме делото, което трябва да извършим от Негово име.
Следовниците Му, ученици, апостоли и гърци Го последваха по склона нагоре до камениста площадка, над Гетсиманското плато - върха на Елеонската гора. Щом стигнахме там, кратко ни помоли да коленичим около Него. Единствен аз останах прав не защото не уважих молбата Му и вярата на другите, а защото бях длъжен да филмирам впечатлилата ме сцена. 
Окъпан от светлината на огромната луна, Иисус повдигна очи към звездите и с гръмовен глас въз кликна:
- Отче, дойде и моят час... Прослави Сина си, за да може Синът да Те прослави! Знам, че Си ми дал цялата сила и власт върху всички живи създания от моето Царство. Ще подаря вечния живот на онези, които поради вярата си ще бъдат Божи синове. Вечният живот е признанието на единствения и истински Бог, и Отец на всички. Нека повярват на Онзи, когото Ти си изпратил на този Свят. 
Отче, аз Те възхвалих на тази земя и изпълних делото, с което ме натовари. Напоих с обичта си синовете на нашето собствено сътворение. Остава ми само да пожертвам земния си живот. 
Сега, Отче, възвеличал ме с рая и блаженството, които имах преди този Свят да е съществувал и ме приеми още веднъж от дясната Си страна!
Иисус замълча. Лек ветрец разбърка косата Му.
- Аз Те показах на хората, които Ти избра от света, който ми даде. Тези хора са Твои, така както целият живот е между ръцете Ти. Живях с тях, напътствайки ги в нормите на живота и те повярваха. Тези хора знаят, че всичко, което имам, произхожда от Теб и че въплътяването ми в живота беше предназначено, за да опознае светът моя Отец. Разкрих им истината, с която ме дари и те, моите приятели и следовници, носители на посланията ми най-чистосърдечно поискаха да приемат Словото Ти. Казах им, че произлизам от Теб, че Ти си ме изпратил на тази земя и че съм готов да се върна при Теб... Отче, моля се за всички тези хора, избрани от Теб. Моля се за тях, избраните от мен да ме представляват, след като се завърна при Теб. Тези хора са мои. Ти ми ги даде. Не мога да остана повече в този свят. Ще се завърна към делото, което ми възложи. Налага се да оставя тези мъже след себе си, за да представляват Нас и Нашето Царство между хората. 
Отче, предпази и защити тяхната вярност, докато се подготвя за напускането на земния живот. Помогни им да бъдат единни в духа си, тъй както сме Ти и аз. Те са мои приятели. По време на престоя ми при тях можех да бдя и да ги напътствам, но сега си тръгвам. 
Отче, остани до тях, докато съумеем да пратим нов Наставник, който да ги утеши, подкрепи и укрепи. Ти ми даде дванадесет човека и аз ги запазих всички, но с един по-малко, който не пожела да поддържа своята съпричастност с нас. Тези хора са слаби и крехки, но зная, че мога да разчитам на тях. Проверих, техните помисли и дела, и зная, че ме обичат. Въпреки че ще страдат по моя вина, желая те да бъдат мечтатели. Светът може да ги намрази, тъй както мразеше мен. Не Те моля да ги прибереш при себе си, само да ги предпазиш от злото, което съществува на този свят. Посвети ги в истината. Словото Ти е истината. Също както Ти ме изпра ти на Земята, така и аз ще ги изпратя по света. Чрез тях живях между хората, посвещавайки живота си в служба на Тебе. Целта ми бе да им вдъхна пречистването чрез Истината и Обичта си, която им показах. Зная добре, Отче, че не е необходимо да Те моля да бдиш над тях, след като си тръгна. Зная също така, че ги обичаш толкова, колкото и аз. Правя това, изричайки гласно молбата си към Теб, за да ме разберат по-добре, чувайки и слушайки ме, че Отецът обича смъртните точно така, както и Сина. 
Желая страстно да покажа на моите земни братя славата, честта и райското наслаждение, на които се радвах редом до Теб преди създаването на този свят, който се е самоопознал толкова малко... 
О, Справедливи Боже! Аз Те познавам и Ти дадох да опознаеш тези вещи, които ще разпространят името Ти за други поколения. Засега им обещавам, че ще си наблизо до тях в техният път по същия начин, по който беше с мен.
И като повдигна дългите си ръце към небето, завърши:
- Аз съм хлябът на живота... Аз съм живата вода... Аз съм светлината на света... Аз съм желанието на всички възрасти... Аз съм отворената врата за вечното спасение... Аз съм действителността на безкрайния живот... Аз съм добрият пастир... Аз съм пътеката на безкрайното съвършенство... Аз съм възкресението и живота... Аз съм тайната на вечния живот... Аз съм пътят, истината и животът... Аз съм безкрайният Отец на ограничените си деца... Аз съм истинският лозов дънер, а вие сте филизите... Аз съм надеждата на всички, опознали живата истина... Аз съм живият мост, който съединява единия свят с другия... Аз съм живото съчетание между времето и вечността..."

Хуан Бенитес, "Операция Троянски кон" – Том 2, редакция с допълнения - Стен Леон.

Категория: Изкуство
Прочетен: 1206 Коментари: 2 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: sleon
Категория: Изкуство
Прочетен: 306853
Постинги: 89
Коментари: 110
Гласове: 518