Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
АНГЕЛСКО ВЪЛШЕБСТВО - ЩАСТИЕ НА ПРАКТИКА
Автор: sleon Категория: Изкуство
Прочетен: 306859 Постинги: 89 Коментари: 110
Постинги в блога от 27.01.2018 г.
 image

Проповед на Иисус Христос, последна през въплътения Му живот

 

"- Като материални, земните царства могат да преценят, че е необходимо да употребяват физическа сила, дори насилие над волята и свободата на Духа, за прилагане на мирските закони и поддържане на реда. В Небесното царство, което като духовно братство между Божиите чеда се самоопределя единствено чрез силата на духа, вярващите не прибягват до насилие. 

Това различие в начина на действие и същността не отнема правото на различните социални групи вярващи да поддържат порядъка и обичаите сред своите редици и да управляват съгласно своите норми за поведение и дори да ги налагат на онези членове на обществото, които не ги приемат. При това е съвместимо да бъдеш едновременно син на духовното Царство и член на светското или гражданско общество. 

Задължение на вярващия е да даде кесаревото - кесарю и божието - Богу... Не може да има несъгласуваност между тези искания. Недопустимо е цезарят да узурпира прерогативите на Бога, да иска духовно почитане и издигане в култ. В подобен случай вие трябва да почитате само Бога и само Богу да се прекланяте. 

Затова уважавайте земните управници и в случай, че имате авторитет пред тях, спечелили сте тяхното благоволение и съгласие, можете да ги образовате и просветлявате, но никога не ги издигайте в духовен култ!

Не обожествявайте никого от земните царе и управници, както и не използвайте за користни цели тяхното влияние, властта или силата им във физическия свят.

От гледна точка на една напреднала цивилизация, да сте синове на Небесното царство означава да се превърнете в съвършени поданици на земните царства.

Помнете, че братството и служенето са крайъгълните камъни на Евангелието. Повикът на духовното Царство за любов към ближния се нуждае от проверка в земния свят, за да се докаже, че е истински и извира от душата ви. Трансформирайте в разбирателство инстинкта за враждебност, който възниква между вас и войнствените невярващи, защото насилието е разрушително чувство за Царството небесно. В такъв момент съсредоточете съзнанието си в най-съкровената, чиста и свята обител, която Бог е сложил във всяко човешко сърце. 

Но синовете на невежеството и мрака, онези с материалистично мислене и тежък умствен багаж, който се е натрупал в следствие на греховно поведение, никога не ще узнаят за вашата духовна просветеност, ако не се доближите до тях. Именно, за да го осъществите, е необходимо да сте достойни и уважавани граждани измежду останалите поданици и водачи в земния свят.

Благородното служене на общността е естествена проява на просветления дух, който живее за другите. Като смъртни, вие наистина сте граждани на земните царства и от вас се очаква да бъдете добри поданици, още повече, когато сте станали други, сиреч преродили се духовно. Поради това имате тройната задача да почитате Бога, да служите на човека и на братството на вярващите в небесното Царство.

Не се прекланяйте пред временните управници на земята. Не ги обожествявайте. Не прилагайте физическа сила за развитие на духовното Царство. В задължението си да служите с обич на светлината, проявявайте откритост. Служете, както на вярващите, така и на невярващите! Аз ще ви просветля с Духа на Истината, който се корени в Евангелието, а неговите плодове ще бъдат силните лостове, които ще издигнат човечеството над невежеството и мрака.

Разгръщайте ума, мъдростта, знанията си, проявявайте прозорливост в отношенията си с невярващите, със светските управници! С такт изглаждайте незначителните разногласия, находчиво отстранявайте дребните причини за неразбирателство и отстъпвайте, за да внесете светлина и мир в отношенията. Търсете възможните законни пътища да живеете в разбирателство с всички.

Бъдете мъдри като ангелите и невинни като гълъбите.

Винаги ще бъдете сред най-добрите поданици в земното царство, ако съумеете да просветлите духа си с истината на Евангелието. И управниците на мирските дела ще станат по-добри в резултат на вярата си в Небесното царство.

Докато държавниците и управниците на земните царства упражняват земната си власт, вие като религиозни водачи, вярващи в благата вест, можете да очаквате само неприятности, преследвания, дори смърт...

Иисус замълча и остави последните си думи да се носят като черно предзнаменование за утрешния ден.

- Но аз ви казвам, - продължи Той твърдо с обнадеждаващ тон, - че светлината, която носите на света, дори страданието, което ще понесете заради нея, в края на краищата ще просветли цялото човечество и като резултат ще даде отчетливото разделение между политика и религия. 

Настойчивото и постоянно проповядване на Евангелието за Царството на моя Отец ще доведе един ден народите до цялостно освобождение - до свободата на ума, интелекта и до религиозната свобода. 

Сега ви възвестявам, че въпреки възможните репресии от страна на онези, които ненавиждат Евангелието на радостта и свободата, вие ще живеете в Царството на Отеца Бог и то ще преуспява. Но не се самозалъгвайте! Вие ще бъдете изложени на опасности в бъдните времена... обаче в крайна сметка, повечето от хората ще кажат добра дума за вярващите в Небесното царство и много, включително от заемащите високи постове, ще приемат Евангелието. 

Научете се да бъдете верни и лоялни на Царството и във времена на мир и преуспяване! Няма да ги има ангелите, които да ви пазят, ако се оставите да ви завладеят пороци, безволие и слабохарактерност, или ако се увлечете по сладострастието и суетата. Тогава по пътищата на трудностите няма да има кой да ви придружава, вас, които обичате да ви подкрепят и напътстват.

Помнете, че сте натоварени да проповядвате благата вест на Евангелието - това е върховното желание и волята на Отца. И не оставяйте нищо да отклонява вашето внимание. Направете така, че цялото човечество да се облагодетелства от вас, като се облагородява от преливащата обич на вашата духовна служба.

Просветлявайте общността на хората на умствения труд, като им внушавате необходимостта да служат за добруването на всички! Но никоя от тези хуманни задачи не бива да измества от сърцата ви заветната цел: да се възвестява Евангелието.

Не бива да си позволявате никога да прокламирате истината, да утвърждавате честността чрез силата и властта на светските управници, а още по-малко с мирски закони.

Помнете върховния закон на човешкото правосъдие, който ви внушавам: 

Каквото искате другите да правят за вас, правете го вие за тях!

Когато вярващ бъде призован да служи на светската власт, нека го прави честно и да помни, че е временен поданик на мирското царство. Ако вярващият достигне до длъжността на висш мирски слуга, трябва да го попитате сериозно дали, докато изпълнява мирската служба, корените на истината в неговото сърце не загиват от липсата на живителната влага на духовната общност?

Съзнанието, че сте Божии чеда, трябва да освети и придаде ускорение на целия ви живот, посветен в служба на себеподобните ви същества, както и на по-низшите от вас.

Не бива да сте пасивни мистици или бледни аскети. Не трябва да се превръщате в празни мечтатели или във ветропоказатели, и така изпаднали в удобна летаргия да вярвате във фиктивно провидение, което ви доставя наготово всичко необходимо, за да живеете в безцелно спокойствие.

Истина е, че трябва да бъдете кротки и отстъпчиви при вашите отношения с грешниците. Трябва да проявявате търпимост при разговорите си с непросветените и да бъдете сдържани пред провокациите, с които те неминуемо ще опитат да ви въвлекат в препирня. Бъдете благоразумни и за да опазите мира в сърцето си не им отвръщайте.

Бъдете лъчезарни при възвестяване на истината, авторитетни в представянето на вашата вяра и изчерпателни при проповядването на Евангелието за Царството! Длъжни сте да го отнесете до всички краища на света и да го представите подобаващо пред всеки.

Това Евангелие е жива истина. Казвал съм ви, че то е като маята за хляба, като синапеното зърно за горчицата, като плода на всяко живо същество, което от поколение на поколение се развива и безпогрешно приспособява нуждите си към условията на всяка среда. Разкритието на Царството, което ви правя, е живо откровение... Живо откровение. Желанието Ми, за което се моля, е то да даде подходящ плод във всеки човек и всяко поколение. 

От поколение на поколение истината за Евангелието трябва да проявява растящата си жизненост, да се развива в съгласие с времето, да е гъвкаво и с дълбочината на духовната си сила да облагородява всяка епоха. Не допускайте откровението за Божия свят да се превърне в обикновен, макар и свещен спомен, в мъртво предание за Сина и времената, в които е живял!

Неговият променен поглед, дълбок и Остър като кинжал обходи всеки от слушателите. Когато очите Му се Спряха върху мен, Иисус отново повтори:

- Не допускайте истината за Евангелието да се превърне в спомен и свещено предание за мен и за времената, в които сега живеем...

И като понижи тон, продължи с кротост: 

- И ви моля, каквото и да се случи, не забравяйте, че не сме отправили нито една лична нападка към когото и да било, дори и към властниците, седящи днес на трона Мойсеев. Само им предложихме в дар новата светлина, която твърдо и категорично отхвърлиха. Обвинихме ги във вероломство и духовна изневяра на същите истини, които изповядват, проповядват и защитават. Сблъскахме се в диспут с утвърдени водачи и признати първенци.

Дори и сега не ние сме онези, които ги нападат. Обратно те желаят нашето унищожение. Вие няма да се нахвърляте върху старите форми. Трябва умело да заложите закваската на новата истина там, където са старите вярвания. И оставете Духът да свърши своето.

Не се оставяйте доброволно да надделее във вас гняв и неприязън към онези, които ви презират и не ви зачитат, или ви принуждават насила към защита. Когато невярващите ви нападат преднамерено, не проявявайте колебание - противопоставете им се, но благо със страст в защитата на Истината, която ви е спасила, осветила и прославила... Никога не забравяйте да обичате враговете си в оня труден момент, защото те в невежеството си са като пияни, болни или деца!

Не воювайте против хората, дори ако не са вярващи. Проявявайте милосърдие, включително и към ония, които без да ви зачитат, ви мамят и злоупотребяват с вас. Бъдете верни поданици, лоялни граждани, честни занаятчии, заслужили добро име съседи, благочестиви роднини, разбиращи родители и искрено вярващи радетели в братството на небесното Царство. Така моят дух ще бъде край вас сега, винаги и до края на живота ви."

 

Хуан Бенитес, "Операция Троянски кон" – Том 2, редакция с допълнения - Стен Леон.

Категория: Изкуство
Прочетен: 689 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.01.2018 14:29
27.01.2018 08:36 - heaven
 image
Категория: Изкуство
Прочетен: 900 Коментари: 1 Гласове: 3
Търсене

За този блог
Автор: sleon
Категория: Изкуство
Прочетен: 306859
Постинги: 89
Коментари: 110
Гласове: 518